UC News

General Knowledge Quiz of the Day - 05.09.2019

General Knowledge Quiz of the Day - 05.09.2019
Google

1. The 4th General Assembly of the Association of World Election Bodies was held on the Year -------

a) 2016

b) 2018

c) 2017

d) 2019

2. The 4th General Assembly of the Association of World Election Bodies was held in -------

a) Odisha

b) New Delhi

c) Chennai

d) Karnataka

3. The 2nd Edition of ‘Loktantra Ke Swar (Khand 2)’ and ‘The Republican Ethic (Volume 2)’ Books will be released on the Year -------

a) 2020

b) 2019

c) 2023

d) 2021

4. The 2nd Edition of ‘Loktantra Ke Swar (Khand 2)’ and ‘The Republican Ethic (Volume 2)’ Books will be released by -------

a) Rajnath Singh

b) Nirmala Sitharaman

c) Narendra Modi

d) Venkaiah Naidu

5. ‘Terracotta Grinder’ was launched on the Year -------

a) 2016

b) 2018

c) 2015

d) 2019

6. ‘Terracotta Grinder’ was launched in -------

a) Mumbai

b) Bengaluru

c) Kerala

d) Varanasi

7. ‘Terracotta Grinder’ was launched by -------

a) Coir Board

b) Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises

c) Khadi and Village Industries Commission

d) National Small Industries Corporation Limited

8. ‘Terracotta Grinder’ was launched to reuse -------

a) Wheat

b) Rice

c) Pottery

d) Maize

9. “Garvi Gujarat Bhavan” was inaugurated on the Year -------

a) 2016

b) 2019

c) 2015

d) 2018

10. “Garvi Gujarat Bhavan” was inaugurated in -------

a) New Delhi

b) Odisha

c) Mumbai

d) Gujarat

11. “Garvi Gujarat Bhavan” was inaugurated by -------

a) Suresh Prabhu

b) Amit Shah

c) Rajnath Singh

d) Narendra Modi

12. The First ASEAN-U.S. Maritime Exercise will be held on the Year -------

a) 2023

b) 2024

c) 2019

d) 2020

13. The First ASEAN-U.S. Maritime Exercise will be held in -------

a) India

b) Russia

c) Austria

d) Thailand

Answers:

1. d

2. b

3. b

4. d

5. d

6. d

7. c

8. c

9. b

10. a

11. d

12. c

13. d

Share this Useful Information!

Comment Your Doubts and Suggestions.

Follow the Official Job Updates for more Useful & Interesting General Knowledge Questions for the Competitive Exams.

All the Best for the Competitive Exams!

Topic:
READ SOURCE
Open UCNews to Read More Articles